Babyshower Isabel Rigter || 20 Favorieten || Babyshower tips & tricks

De kersverse mama’s of  mommy’s to be, die onlangs een babyshower hebben gehad, vertellen over hun 20 favorieten!

De babyshower. Wat was dit een heerlijke middag met zoveel lieve familie en vriendinnen om mij heen. Mijn vriendinnen en zusje hebben aan alles gedacht en graag deel ik hun fantastische aanpak met jullie!

Een babyshower organiseren: hoe doe je dat? Graag deelt Isabel haar 20 tips voor het organiseren van een babyshower gericht op de volledige beleving.
Hopelijk komen haar ideeën goed van pas tijdens het plannen van een babyshower.

Kun je nog wat tips & tricks gebruiken voor het organiseren van een babyshower?
Lees dan snel verder. Check ook de Babyshower tips van Kelly
Hopelijk kun je dan de perfecte setting creëren voor de mommy to be.

SURPRISE! Denk je rustig thuis te komen.. staan er ineens allemaal lieve vrouwen voor de deur, omdat het tijd is voor je BABYSHOWER!

Dit zijn de favorieten babyshower activiteiten van Isabel:

Als iedere babyshower gast iets mee neemt is dat gemakkelijk en daarnaast ziet er prachtig uit.
De mix van kleine grappige activiteiten maakt de babyshower compleet.
Daarnaast moet er ook voldoende tijd over blijven om lekker te kletsen met elkaar en goede herinneringen op te halen.

 1. Iedereen neemt iets speciaals mee
  De babyshower gasten hadden allemaal verschillende gerechten meegenomen of originele drankjes. Mijn gehele tafel thuis stond vol met lekkernijen. Hierbij kun je denken aan salades, fruitstokjes, taart, cakes, wraps, luxe broodjes en een hele toffe wafelbar. De wafelbar was erg gevaarlijk voor een zwangere vrouw.
 2. Blauwe wijn
  Het blauwe drankje (zwanger van mijn zoontje) zorgden ervoor dat de babyshower in stijl werd uitgevoerd.Ik heb wel vernomen van mijn vriendinnen dat blauwe wijn niet bepaald lekker is, maar je kan niet alles hebben. It’s all about the blue touch;)
 3. Een relaxte sfeer
  Mijn babyshower was vooral heel erg gezellig met de meest lieve vrouwen uit mijn leven om mij heen.Er was tijd voor een borrel, een snack, een spelletje en vooral het vieren van een klein hummeltje in mijn buik!
 4. Cakelove
  De taart die mijn vriendinnen hadden geregeld was prachtig en bovendien heerlijk! Mocht er geen keukenprinses in je vriendengroep zitten, dan is aankloppen bij de lokale bakker zeker mijn advies. De taart was een kunstwerk, dat het bijna zonde is om hier een mes doorheen te halen. En een babyshower zonder taart is voor mij geen feestje en al helemaal niet als je zwanger bent.
 5. Het raden van de buikomvang van de mommy to be
  Er waren verschillende activiteiten in de middag. Onder andere het meten van mijn buikomvang. Iedereen moest een stuk touw knippen naar hoe groot ze dachten dat mijn buik was. De persoon die won kreeg een kleine attentie. Dit was een hilarisch moment, omdat de meeste een veel te groot stuk hadden geknipt. Ik paste wel drie keer in het lintje. En spelletjes zoals deze zijn laagdrempelig en intens grappig.
 6. Het personaliseren van baby rompertjes
  Een andere activiteit was het personaliseren van baby rompertjes. Er ontstonden rompers met lieve en grappige teksten of juist mooie tekeningen. Dit was erg leuk om te zien. Mijn zusje had speciaal een waslijn opgehangen in de tuin, dus de rompers werden gelijk als babyshower aankleding ingezet. En een paar maanden later heeft mijn zoontje ze allemaal gedragen en dat was erg leuk om de baby rompers na een tijdje weer te zien.
 7. Gift
  En wat geef je cadeau aan een mommy to be? Omdat ik niet goed wist wat ik wilde hebben waren cadeaubonnen heel erg fijn om te krijgen. Zo kreeg ik bonnen van Prenatal maar ook voor een sieradenmerk en heb ik een gepersonaliseerde armband laten maken. Via deze weg kan de mama to be lekker kiezen.

  Babyshower Isabel tafel inspiratie

  Dit zijn de favorieten babyshower cadeaus van Isabel:

  Je kunt ervoor kiezen dat iedere babyshower gast een eigen cadeautje meeneemt.
  Of samen als groep een cadeau geven. Hierbij een mix van individuele cadeau ideeën en groepsideeën.

 8. Een nestje voor de baby
  Een nestje waarin je baby heerlijk kan slapen. Omdat de box of je eigen bed veel te groot is voor een pasgeboren baby, geeft een een baby meer geborgenheid. Daarnaast heb ik het de eerste periode onze kleine David overal mee naartoe genomen, dan lag hij lekker in zijn nestje terwijl wij op visite waren.
 9. Dr. Brown flessen
  Een andere goede tip is: Dr Brown flessen. Baby’s hebben nou eenmaal krampjes maar om het te ‘verminderen’ helpen deze flessen super goed. Een echte aanrader!
 10. Slaapzakjes
  En wat dacht je van ”slaapzakjes”? Vanaf vrij vroege leeftijd ben ik slaapzakjes gaan gebruiken. Mijn zoontje is nogal een trappelaar en lag snel bloot, dat vond ik zielig. En niets is schattiger dan baby’s in een slaapzakje vind ik. Het ideale cadeau indien je kiest voor een gezamenlijk cadeau als vriendengroep.
 11. Een nachtlampje
  Een nachtlampje met muziek is en blijft een favoriet voor mij. Elke avond een schone luier, slaapzakje aan en muziekje aan zorgt ervoor dat mijn zoontje weet dat hij gaat slapen en is het naar bed brengen bijna een feestje.
 12. Parfum vrije producten
  Iets anders waar ik grootfan van ben zijn parfum vrije producten. Een babyhuidje is super gevoelig ,daarom heb ik ervoor gekozen om alleen maar parfum vrije producten te gebruiken, en ik moet zeggen dat bevalt heel goed! Ik gebruik veel van het merk Neutral.
 13. Het boek Buskruit met muisjes
  Het boek Buskruit met muisjes is een geweldig boek voor nieuwe mama’s, die natuurlijk super veel vragen hebben. Er staat van alles in over de laatste lootjes, de kraamtijd en het opgroeien van baby’s. Ik heb dit boek vaak geraadpleegd.
 14. De app DORMI
  Dit is een app die je kan downloaden op je telefoon. Super ‘handy’ op vakantie! Je babyfoon hoef je niet meer mee te nemen (daarnaast hebben babyfoons beperkt bereik, de app heeft altijd goed bereik), een camera en scherp geluid. Echt een aanrader!
 15. Spruit maaltijden
  Spruit maaltijden, deze maaltijden worden vers aangeleverd. Ideaal als je allebei weer aan het werk moet en in tijdnood komt.
 16. Lijstje.nl
  Wil je nou echt een goed overzicht maken op het gebied van gifts, maak dan een cadeau pagina voor de mommy to be. Via deze weg weet iedereen gelijk welke items zij nog mist voor haar kraamuitzet. Miskoop? Dubbele koop? Dat is verleden tijden met een cadeau pagina.
 17. Speeltje met dieren geluiden
  Speeltje met dieren geluiden van Vtech, onze kleine David kan er geen genoeg van krijgen. Voor de parents to be wat minder, maar voor de kleine spruit een feestje!
 18. Voorleesboekjes
  Leerzame voorleesboekjes. Dit zijn cadeautjes die altijd van harte welkom zijn met de komst van een kleine.
 19. Babyhangmat voor in de box
  Het ziet instagram waardig uit en de baby wordt helemaal zen. Ook een leuke tip voor als je opzoek bent naar een gezamenlijk cadeau.
 20. Babydraagzak voor de citymom
  Een draagdoek is trendy, handig en ontzettend knus. Kies een leuke print of effen tint die bij de mommy to be past.

Babyshower activiteit versier een romper

Oh baby!
Met heel veel plezier heb ik mijn persoonlijke tips opgeschreven en ik hoop jullie hiermee te helpen of te inspireren x Isabel