Babyshowers

Babyshowers
OH BABY!

Een babyshower is een surprise feestje, dat wordt georganiseerd voor een moeder in spe om te vieren dat ze een baby krijgt. Het is de ultieme manier om de mommy to be in het zonnentje te zetten. De meeste babyshowers worden gegeven als een vrouw rond de dertig weken zwanger is. Traditioneel gezien is een babyshower enkel voor vrouwen, maar laat dat je niet beperken en nodig vooral iedereen uit waarvan de moeder in spe blij wordt. Vaak duurt een babyshower een paar uurtjes.

Op een babyshower wordt vooral veel gegeten en gedronken. Daarnaast worden er herinneringen opgehaald, cadeaus gegeven en kleine grappige spelletjes gespeeld.

YES!
Wil jij een te gekke babyshower organiseren voor je vriendin, (schoon)zus, collega of nicht? Maar waar kun je nu het beste mee beginnen. Wij helpen je graag op weg.

Wij hebben speciaal voor jou dé ultieme babyshower checklist ontwikkeld.

STAP 1: maak als eerste een Whatsapp groep aan

Via een appgroep kun je de familie en vriendinnen of juist al je collega’s gemakkelijk uitnodigen. Bepaal samen een datum en een tijdstip waarop jullie de ‘’mommy to be’’ gaan verassen.
Bepaal vervolgens de locatie. Gaan jullie de babyshower bij iemand thuis organiseren? Of juist in het huis van de mommy to be? Op kantoor een baby borrel? Een toffe andere plek kan zijn: in de tuin, een park, in een restaurant of chique in een hotel.
Nadat de datum + het  tijdstip + de locatie zijn bepaald kun je door naar stap 2;)

STAP 2: de complot theorie

Hoe krijgen we de mommy to be op de geheime locatie? Iemand van de groep moet de moeder in spe met een ”broodje aap verhaal” leiden naar de verrassing of je kunt ervoor kiezen om de partner te betrekken in een complot.
WIE VAN JULLIE DURFT HET AAN? Kies iemand met een pokerface.

STAP 3: bepaal in de Whatsapp groep: het budget per persoon & wie neemt wat mee (eten/drinken)

Omdat smaken en budgetten verschillen is het belangrijk om op voorhand het plan te bespreken, elke aanwezige betaald een vooraf afgesproken bedrag.
Hierbij enkele voorbeelden, hoe je dit kan aanpakken:

A. Bepaal in de groepsapp wat iedereen gaat maken: als iedereen iets mee neemt is dat gemakkelijk en daarnaast ziet er prachtig uit.

Kom maar door met de home made cooking skils 😉
Uiteenlopend van fruit stokjes tot aan een yoghurt bar, mimosa corner en uiteraard een taart. En de iets mindere keukenprinsessen van de groep verzorgen dan drankjes i.p.v een lekker gerecht.
Deze gerechten kun je zoal voorstellen aan de groep:
 • Tomaat mozzarella spiesjes
 • Kleine hamburgers
 • Lange vingers met muisjes
 • Cupcakes of brownies
 • Wrapjes
 • Bladerdeeg hapjes
 • Healthy corner met snoep tomaten, wortel, komkommer en een hummus dip

B. Kiezen jullie voor een gezamenlijk cadeau of liever een individueel cadeau.

Je kunt ervoor kiezen dat iedereen een eigen cadeautje meeneemt. Of samen juist een groot cadeau zoals een kinderstoel. Indien jullie allemaal €10,- €15,- of €20,- euro inleggen kun je een relatief duurder/grotere cadeau voor de babyuitzet cadeau geven.

C. Daarnaast dien je de aankleding, leuke kleine opdrachten en een goodiebag gift te regelen.

Het is gebruikelijk dat 1 iemand van de groep dit voorschiet en dan worden de kosten vervolgens gedeeld. Je kunt hierbij denken aan een bedrag van €10,-, €15,- of €20,- euro. Vervolgens kunnen jullie de locatie die jullie kiezen omtoveren tot een toffe babyshower.
OHBABYSHOWER
 • Aankleding: hierbij kun je denken aan versieringen als: een vlaggenlijn, ballonnen, confetti kanonnen en een mooi gedekte tafel in stijl.

 • Opdrachten: het is ook tijd om mooie herinneren samen te maken, dus hier horen grappige kleine opdrachten bij als:

   

Voorspellingskaarten; het raden van de naam van de baby, het geslacht tot aan de geboortedatum

 

Wenskaarten; heb je nog lieve, leuke, grappige adviezen voor de mommy to be

 

Raden van de buikomvang; de persoon die de buikomvang goed raad ontvangt een klein presentje. Dit is een leuke inschattingsopdracht 😉

 

Hoeveel M&M’s zitten er in de babyfles; de persoon die het juiste aantal raad mag de babyfles met M&M’s meenemen naar huis

 

Personaliseren van babyrompers; Zorg voor een heleboel kleine rompertjes en laat iedereen een babyromper versieren met textiel stiften. Uniek en een gepersonaliseerd cadeau voor het kleine wondertje.

 

Babyfoto’s; vraag aan iedereen om een babyfoto van zichzelf mee te nemen en raad wie wie is. Indien goed beantwoord, dan mag de moeder in spe het cadeau uitpakken. Dan geef je toch een leuke twist aan het uitpakken van de kraamuitzet;)

 

 • Goodiebag gift: elke babyshowergast krijgt een klein presentje mee naar huis. Ter herinnering maar voornamelijk als bedankje voor de aanwezigheid en gezelligheid

   

Dit kan bijvoorbeeld een zeepje zijn met een leuke tekst als: ‘’ From my shower, to yours ’’
Of je kiest voor een mini flesje cava, die mag geopend worden zodra het kindje is geboren. Aan het flesje hangt een bijpassende tekst met ‘’ Pop it when she pops! Enjoy a toast when babypower arrives ’’
Liever iets zoets of zouts? Kies dan voor een klein doosje gevuld met popcorn met de tekst ‘’ Ready to pop ‘’ , net zoals de buik van de moeder in spe.
En naast deze checklist.. heb vooral heel veel plezier!

Heel veel succes met het organiseren van de babyshower!

#ohbabyshower